Soepel aan de start van je zwemtraining

Zwemtraining

Borstcrawltechniek

Soepel aan de start van je zwemtraining

Beginners en gevorderden

Wil je graag borstcrawl leren zwemmen en lukt het maar niet met de techniek? Lukt de slag wel, maar blijf je naar adem happen en zakken de benen naar de bodem van het bad?

Of ben je al een geoefende zwemmer en wil je met een coach kijken naar waar je je slag nog efficiënter kunt maken. Misschien ben je aan het trainen voor een event en wil je je techniek verbeteren om je doel te halen.

Soepel aan de Start helpt je één op één met persoonlijke techniekadviezen en oefeningen en vaak wordt binnen korte tijd al grote vooruitgang geboekt in de slag en zwembeleving..

Schoolslag, Vlinderslag & Rugcrawl

Beginners en gevorderden

Ben je van plan banen te gaan zwemmen en wil je je schoolslagtechniek opfrissen? Ben je een schoolslag-triathleet en wil je makkelijker de afstand zwemmen? Altijd al eens die prachtige vlinderslag willen leren? Of ben je wedstrijdzwemmer en wil je naast de borstcrawl ook aan de techniek van de andere slagen verder aandacht besteden?

Ook voor de schoolslag, de vlinderslag en de rugcrawl kun je terecht bij ons. Soepel aan de Start helpt je graag met individuele trainingen, analyses van jouw slag en we maken trainingen op maat

Soepel aan de start van je zwemtraining

Landtraining voor Zwemmers

Soepel aan de start van je zwemtraining

Landtraining voor zwemmers. Het lijkt een paradox, en niets is minder waar. Thuis, in de gym en gewoon ook lekker buiten zijn er tal van (kracht)oefeningen om de zwem spieren sterker te maken. Superleuk, en al helemaal om het samen met een club zwemmers te doen!

Trainingsschema’s

Zwemschema’s; wij zijn er dol op. Zwemmen met een schema helpt je om je techniek te trainen, een afstand op te bouwen én het is leuk en afwisselend.

Soepel aan de start van je zwemtraining

IJsselmeer – estafette en solo oversteek

Soepel aan de start van je zwemtraining

Staat ie al op je bucket list? Dé Hollandse Oversteek van 22 kilometer? Wij zeggen: ‘Doen!’

Het IJsselmeer zwemmend oversteken is een geweldig avontuur. Geen lijnen op de grond, de golven, de afstand, de zon op je lijf (of de regen), het grenzen verleggen voor jezelf, boten die langs varen, zeilers die je toejuichen.
En al denk je misschien van niet; het is écht een haalbaar doel om te trainen. Je kan solo gaan als je nu al een kilometer of 5 achter elkaar rond de 2 minuten per 100 meter zwemt. In een estafette met een team van 2-4 zwemmers is ook een optie en minstens net zo leuk. Als je nu redelijk makkelijk een klein uurtje kan zwemmen in een tempo van 2,5 kilometer per uur, dan is dat een mooie basis om te gaan trainen.

Soepel aan de Start biedt i.s.m ZwemcoachingBreda verschillende mogelijkheden aan om jou of jullie te begeleiden op deze zwemuitdaging.

Video-Analyse

Om je slag nog beter te kunnen analyseren en je trainingen weer gerichter te maken, kunnen we een video-analyse maken.

Video-analyse is een fantastisch middel om inzicht te krijgen in je techniek onder water, waardoor je je slag nog meer kunt verbeteren. Video-feedback is vaak een enorme eye-opener; je ziet jezelf tenslotte nooit zwemmen.

We maken de opnames tijdens een training (je kan ons ook je eigen beeldmateriaal sturen) en dan krijg je een uitgebreide analyse thuis gestuurd. In deze analyse beelden en uitleg van wat allemaal al goed gaat en vanzelfsprekend ook de aandachtspunten. Ook geven we suggesties voor hoe je de aandachtspunten kunt verbeteren en trainen.

Soepel aan de start van je zwemtraining
Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?